Papegaaien Welzijn - Wijzer

Eerste Hulp Bij Vogel Ongelukken en alles wat u moet weten over het welzijn van (tamme) papegaaien en parkieten.

ONTDEK MEER

Enkele belangrijke kenmerken

 • Super Compleet Handboek

  Eindelijk bestaat er dan een super compleet Vogel Gezondheid, Welzijn en EHBO e-Handboek

 • Exclusieve Website

  Levenslang toegang tot bijbehorende interactieve website met o.a. video les materiaal en support.

 • Vogel Artsen

  Met medewerking van in vogels gespecialiseerde erkende dierenartsen tot stand gekomen en bijgewerkt.

 • Goedkoper dan 1 consult!

  Het inschrijfgeld voor deze unieke cursus incl. naslagwerk is lager dan het bedrag dat de gemiddelde dierenarts voor 1 consult rekent.

 • Tijd Spaart Levens

  Kromsnavels zijn prooidieren die elke vorm van ziekte of zwakheid instinctief verbergen. Ontdek hoe je zelf toch de meeste relevante ongeregeldheden kunt signaleren.

 • Maatwerk

  Deze zeer uitgebreide gids beperkt zich weliswaar tot de kromsnavels, maar dat houd talloze verschillende soorten in. U ontdekt ook welke soorten waarvoor gevoeliger zijn dan andere.

Binnen Handbereik

Welke Ziektes en Kwalen?

Ontdek bij welke vogels je welke ziektes wel en niet kunt verwachten en hoe je ze kunt voorkomen, herkennen en genezen.

EHBVO

Eerste Hulp Bij Vogel Ongelukken. Een gebroken poot, vleugel, snavel, bloedende nagel of andere verwondingen zijn vaak goed zelf te behandelen als je weet hoe. Bespaar honderden euro's aan dierenarts kosten en ontdek hoe je eenvoudig en snel zelf kunt ingrijpen.

Levenslang toegang

Kromsnavels kunnen wel 25 tot 100 jaar oud worden. Het is daarom van groot belang altijd een betrouwbare up to date bron van kennis achter de hand te hebben die je 24/7 direct kunt raadplegen als dat nodig is. Schrijf je eenmalig in en je hebt niet alleen levenslang toegang tot bijbehorende website, maar ook tot alle volgende versies van de digitale uitgave.

Altijd Bereikbaar 24/7

Veel papegaaien en parkieten worden tussen de 20 en 100 jaar oud! Zo gek is het dus niet om een degelijk digitaal Handboek in huis te hebben dat 24/7 beschikbaar is, VOORDAT er een keer (en dat is ALTIJD ONVERWACHT) iets mis gaat. Helemaal geoptimaliseerd voor smartphone, tablet, laptop, pc en zelfs TV!

Alle kromsnavels zijn prooidieren. Dit houdt o.a. in dat ze elke vorm van ziekte of kwaal ten koste van alles proberen te verbergen. Merk jij iets op dan is onmiddellijk handelen een zaak van leven of dood.
Je zit dan letterlijk niet te wachten op een dierenarts die tijdens het weekend toevallig geen dienst heeft. Of wat dacht je van een antwoordapparaat?!

Zowel ter voorkoming van ziektes, kwaaltjes, ongelukken en andere gezondheidsproblemen als ook om te weten hoe je snel en doeltreffend moet handelen in geval van nood is deze overzichtelijke en zeer gemakkelijk toegankelijke rijk geïllustreerde gids een onmisbare hulp voor elke papegaaien of parkieten liefhebber.

Medewerking van Vogel Artsen

Naast de ruggespraak die wij zelf als kwekers en trainers van verschillende kromsnavels al ruim 20 jaar houden met verschillende bekwame dierenarts vogelspecialisten hebben 2 van hen ook hun medewerking verleend bij het tot stand komen van de Papegaaien Welzijn Wijzer. Zowel d.m.v. interviews als door het geven van nuttige praktisch toepasbare tips en adviezen.

"Een amazone papegaai die op het spreekuur komt, benader ik anders dan een grijze roodstaart, omdat verschillende vogels verschillende gevoeligheden hebben..."

dr Hedwig v/d Horst
dr Hedwig v/d Horst dierenarts

"Wanneer je alle tastbare zaken t.b.v. papegaaien welzijn hebt toegepast, kun je nog steeds de mist in gaan, omdat dieren de juiste vorm van liefde nodig hebben..."

Grace Meyer
Grace Meyer vogel trainer

"Probeer het bloeden van een nagel nooit te stoppen met menselijke middelen, de vogel zal doodbloeden..."

dr O. Marvan
dr O. Marvan dierenarts

"Papegaaien en parkieten welzijn van hoge kwaliteit moet de basis zijn voor zowel het kweken als het houden als huisdier van kromsnavels..."

Hans Meyer
Hans Meyer Papegaaien Fluisteraar

Voor Elk Wat Wils

Op deze speciale aanbiedingspagina kunt u kiezen tussen 3 opties. De meest gekozen optie is de combinatie met de volledige Vogel trainings Cursus de Birdbox Online Papgaaienschool. Hier vind u nu al ruim 47 uur video les materiaal en ontvangt u gratis updates tot de vermelde datum. Daarna blijft u levenslang toegang behouden.
Bij optie 3 is een prachtige full colour geprinte ruim 200 A4 pagina's tellende uitgave inclusief. Bij de overige optie's kunt u deze desgewenst later met korting bijbestellen, echter blijft optie 3 wat dit betreft goedkoper.

Met deze merken wordt samengewerkt

Om u van dienst te kunnen zijn met een vlot werkende website, waarin u ten alle tijden snel kunt vinden wat u zoekt, werken we samen met marktleiders op dit gebied.